Somatic therapy met RelaxatiePlus© en Myofasciale Core

Wat is somatic therapy?

Met somatic therapy wordt alle aandacht gegeven aan het lichaam op een holistische en zachte manier.

Veel spanning en stress leiden tot overdruk in het zenuwstelsel. Gevolgen zijn lichamelijke klachten of psychosomatische klachten zoals burn-out, cvs, adhd e.a.

RelaxatiePlus©  is een hands-on therapie en heeft een diepgaande ontspannende werking, laat toe dat emoties gemakkelijker losgelaten worden, versterkt het immuunsysteem en werkt ook preventief om gezond te blijven.

Door te luisteren naar de bewegingstaal in het lichaam kunnen verstoringen in het zenuwstelsel opgespoord en in balans gebracht worden.

Door zijn hoge stress-release kwaliteit is RelaxatiePlus© therapie efficiënt in levenssituaties die men moeilijk aankan, maar evengoed bij psychische overdruk of chronische stress.

Volgens wat er zich aandient bij de behandeling combineer ik dit met Myofasciale Core therapie.

Net als RelaxatiePlus therapie is Myofasciale Core therapie een holistisch en energetisch zachte hands-on behandeling maar met focus op het spier- en bindweefsel netwerk.

Myofascial Core Therapie ondersteunt het ontladen van de fascie waardoor een proces geactiveerd wordt op verschillende domeinen via dieptewerking op de Fascie Core structuren en de deep Front Line.

De 'fascie' is de fijne vliesachtige weefselverpakking die de botten, spieren en organen omhult en ondersteuning geeft. Dit weefsel is veerkrachtig en loopt ononderbroken vanaf de voetzolen tot in de schedelvliezen.  Het verdeelt zich als een spiralen web door het gehele lichaam.

Het begrip 'core' staat voor de diepe spier, bot- en weefselstructuur rondom de heup-lendespier en de buikorganen. Het is het centrum van ons fysiek en psychisch bestaan. De fascie dragen de spanningen, pijn en trauma's opgedaan door persoonlijke levenservaringen.

De 'Deep Front Line' is een term die wordt gebruikt om de relatie van de myofascia tussen onze voor- en achterkant te beschrijven.  Spieren en weefsel verbinden onze tenen met onze nek en zijn verankerd door vele benige punten terwijl ze over organen gaan.

Ontlading en ontspanning wordt mogelijk gemaakt binnen het systeem zodat er hernieuwde veerkracht ontstaat in het lichaam.