Over Corinne

Mijn passie is om mensen te begeleiden die op zoek zijn naar innerlijke balans en het leven graag op een vreugdevoller, warmer en gemakkelijker manier willen ervaren.

Van jongs af aan was dansen mijn uitlaatklep.  Ik volgde jazz-ballet, aerobics, Afrikaanse dans en dansexpressie.

Toen kwam er een moment in mijn leven waar ik meer voldoening zocht.  Het begeleiden van mensen met dans en beweging wekte mijn interesse.  Op 45 jarige leeftijd startte ik met een vierjarige opleiding creatieve therapie bij Balans-VSPW in Gent en kon ik in 2011 mijn praktijk opstarten als creatief dans en bewegingstherapeute.

Van 2015 tot 2019 was ik gastdocente bij Balans VSPW in de HBO-opleiding creatief therapeutische vaardigheden en gaf mijn kennis door aan de cursisten over lichaamsgerichte technieken.

Regelmatig school ik me bij met lichaamsgerichte opleidingen en workshops.
De Body Mind Language-opleiding van Jos Dolstra in Nederland, bracht mij naar de diepere kennis en wijsheid van het bewegend lichaam.
In januari 2020 startte ik met het volgen van de "UZAZU embodied intelligence practitioner" training van Dylan Newcomb (USA), dat baanbrekend is op vlak van lichaamsgerichte technieken.
Sinds december 2020 ben ik één van de eerste gecertifieerde UZAZU-practitioners binnen Europa.

Daarnaast volgde ik kortlopende hands-on opleidingen om het lichaam te ondersteunen in het psychisch verwerkingsproces van de cliënt.

Ondertussen is mijn praktijk geëvolueerd naar body mind coaching en somatic therapy.

Iedere sessie met een cliënt geeft me telkens een diepe voldoening omdat ik een stille getuige mag zijn van de intelligentie van het wetende lichaam dat zorgt voor groei en verandering.