ervaringen workshops & trainingen

"Een bijzondere 4-daagse waarin je uitgenodigd wordt te voelen, te bewegen en jezelf te ont-dekken. Een andere manier van conversatie met jezelf, gedragen door de warmte van Corinne, alsook de groep. Een fijne ervaring waar mijn lijf heel dankbaar voor was."

C.S.

" De workshop "De helende kracht van dans" heeft mij in 4 dagen effectief geheeld! Mijn diep onderbewust verscholen kwetsuren werden naar boven gehaald, maar daar had ik helemaal geen probleem mee omdat ik erg ondersteund werd door de groep. Inclusief ervaarde ik héél veel liefde, veiligheid en geborgenheid. Dit deed ongelofelijk deugd en ik mocht zijn wie ik wilde zijn. Schaamte, verlegenheid, angsten verdwenen en ik leerde ontdekken hoeveel ik voor een andere kan betekenen.

Een heel boeiende 4-daagse die doorwerkte op alle vlak! Ook al had ik al enige ervaring in het lichaamswerk, de standaard spanningen in mijn schouders verdwenen, mijn zelfvertrouwen werd er alleen nog maar beter op en ik durf te spreken zonder het gevoel te hebben dat ik oordelend wordt aangekeken. Ik durf geloven in mijzelf en ik durf zelfs als danser nu alleen op een podium te staan, terwijl ik voorheen alleen in duo wenste te dansen. "De helende kracht van dans" is een héél krachtige workshop waar iedereen baat bij zou hebben. Dus een echte aanrader!!!"

C.D.P.

"De helende kracht van dans was een verademing voor me.  Een ideale mix van ervaringsgericht leren in combinatie met de nodige kaders en toelichting.

Heerlijk de dans in gaan, ruimte en tijd verkennend...  mezelf ontmoetend.  Het nodigde me uit bekende stukken van mezelf te begroeten, nieuwe te ontdekken en verdrongen delen liefdevol te observeren.  Dansend datgene loslaten wat er is en met verwondering kijken en voelen naar wat er zich daarna  aanbiedt...  

Een warme dankjewel Corinne!"

D.W.

"Enkele woorden die spontaan bij mij opkomen over de gevolgde workshop ‘de helende kracht van dans’:

Warm, inspirerend, zelfontplooiing, zelfontdekking, mezelf tegen komen, verbredend, delend, verzachtend, ontdekkingstocht, bewegend, lijflijk, reis door je lichaam, grensverleggend, ......"

K.V.

"In de workshop ‘de helende kracht van dans’ heb ik een andere voeling met dans/beweging meegemaakt.

Ik heb al heel wat danscursussen en dansopleidingen gevolgd maar deze workshop bij Corinne is voor mij van een andere orde. In deze workshop wordt de deelnemer ten volle uitgenodigd om bij het dansen contact te blijven behouden met zijn/haar innerlijke drijfveren van waaruit hij/zij danst/beweegt.

Dus dit gaat niet over enkel creatief of expressief dansen, niet enkel over ritmisch bewegen op muziek, niet enkel over ontspannen en vanuit een zekere drive enthousiast bewegen …het kan er allemaal in zitten maar het is niet de essentie in deze workshop.

De essentie gaat meer over wat ‘vertelt mijn lichaam in dans/beweging’ aan mij?

Herken ik in mijn dans-/bewegingsverhaal iets over mezelf en op welke manier kan ik dit voeden met positieve aandacht?

Het gaat over subtiel leren waarnemen wat je lichaam te vertellen heeft. Je lichaam heeft een vorm en een manier van bewegen opgebouwd door de jaren heen. Dit gaat o.a. samen met je psychische en emotionele ontwikkeling. Het is een wisselwerking tijdens je hele leven dat maakt wie je bent en hoe je -letterlijk-  in het leven staat.

Al dansend/bewegend wordt dit bij Corinne extra geopenbaard en besproken.

Ik vond dit een beklijvende ervaring waardoor ik een stukje anders kon leren (vertraagd) aanwezig zijn en in de wereld staan.

Zeker een aanrader …"

 L.B.

 

"Toen ik met dansen begon besefte ik pas hoe “vast” ik in mijn lichaam zat. Ik heb evenwichtsklachten en besefte niet hoe beperkt ik daardoor in mijn bewegingen was geworden.

Het eerste wat ik via het dansen heb ervaren was een enorme bevrijding: bepaalde bewegingen die ik bij het begin van een danssessie niet kan uitvoeren lukken op het einde ervan wel.

Wat begon als een simpele vraag naar meer beweging, en overging naar iets plezierigs om te doen, is uiteindelijk iets heel essentieels geworden in mijn leven.

Doorheen mijn dans ben ik gegroeid, en ik groei nog steeds. Geen twee danssessies zijn dezelfde, het blijft iedere keer een ervaring.

Dansen is voor mij een goede manier om spanning te leren voelen en los te laten, om mijn hoofd leeg te maken, het denken te stoppen en mij te richten op het ritme van mijn lichaam (hart en ademhaling).

Dansen is voor mij meditatie in beweging: het oosterse zen (zitten) wordt hier geïntegreerd in het westerse zijn (bewegen).

Ik neem het dansen ook mee in mijn leven naast de dansvloer, het werkt door in alles wat ik doe.

Ik kan het iedereen aanraden : dans!"

S.V.