RelaxatiePlus©

Wat is RelaxatiePlus©?

Veel spanning en stress leiden tot overdruk in het zenuwstelsel dat het algemeen adaptatiesyndroom (Dr Selye) doet ontstaan. Gevolgen zijn lichamelijke klachten, psychosomatische klachten zoals burn-out, cvs, adhd e.a.

RelaxatiePlus©  is een hands-on therapie (met kledij en heeft een diepgaande ontspannende werking, laat toe dat emoties gemakkelijker losgelaten worden, versterkt het immuunsysteem en werkt ook preventief om gezond te blijven.

Door te luisteren naar de bewegingstaal in het lichaam kunnen verstoringen van het cranio-sacraal ritme opgespoord en in balans gebracht worden. Er kan rechtstreeks ingewerkt worden op het evenwicht tussen het para- en orthosympatisch zenuwstelsel.

Door zijn hoge stress-release kwaliteit is RelaxatiePlus© efficiënt in levenssituaties die men moeilijk aankan, maar evengoed bij psychische overdruk of chronische stress.

Volgens wat er zich aandient bij de behandeling combineer ik de behandeling met Myofasciale Core Therapie.

Net als RelaxatiePlus is het een holistisch energetische werkwijze maar met focus op het myofasciale netwerk. De 'fascie' is de fijne vliesachtige weefselverpakking die de botten, spieren en organen omhult en ondersteuning geeft. Dit weefsel is veerkrachtig en loopt vanaf de voetzolen tot in de schedelvliezen als een continuum. Het verdeelt zich als een spiralen web door het gehele lichaam.

Het begrip 'core' staat voor de diepe spier, bot- en weefselstructuur rondom de iliopsoas-iliacus musculatuur en de buikorganen. Het is het centrum van ons fysiek en psychisch bestaan. De fascie dragen de spanningen, pijn en trauma's opgedaan door persoonlijke levenservaringen.

Myofascial Core Therapie ondersteunt het ontladen van de fascie waardoor een proces geactiveerd wordt van healing op verschillende domeinen via dieptewerking op de Fascie Core structuren en de diepe Front Line Meridiaan.

Ontlading en ontspanning wordt mogelijk gemaakt binnen dat systeem zodat er hernieuwde veerkracht ontstaat in het lichaam.